ON5IA geeft lezing in de UBA sectie ZTM

MLB-lid Frederik, ON5IA, zal op vrijdag 28 juni 2024 in Radioclub Zottegem, of de UBA sectie ZTM, een voordracht geven over de magnetic loop. Lees hieronder het bericht van ON6ZT.


Beste radioamateur,

Op vrijdag 28 juni 2024 hebben wij, Radioclub Zottegem ON6ZT, UBA sectie ZTM, een bijzondere voordracht voor jullie in petto!

Frederik, ON5IA, vertelt ons dan alles over de magnetic loop antenne en zijn ervaringen met een automatische tuner op basis van een Teensy 3.2. Deze compacte antenne is ideaal voor situaties waarin ruimte beperkt is, en biedt een efficiënte oplossing voor wie geen grote antennes kan plaatsen.

Magnetic loop antennes zijn relatief klein en hebben een omtrek van ongeveer 1/10 tot 1/4 van een golflengte. Ze kunnen dicht bij de grond worden geïnstalleerd zonder veel efficiëntieverlies. De antenne bestaat uit een oversized spoel die in resonantie wordt gebracht met een instelbare condensator. Hierdoor pikken ze voornamelijk het magnetische component van elektromagnetische straling op, waardoor ze minder gevoelig zijn voor storing (QRM).

Frederik zal ook ingaan op zijn ervaringen met een (zelfgebouwde) automatische magnetic loop tuner. Deze tuner past automatisch de afstemming aan op basis van de frequentie van je TRX. Geen handmatig gedoe meer om de antenne te tunen!

Benieuwd naar de details? Kom dan zeker langs op 28 juni en laat je inspireren door Frederik’s kennis en praktische tips.

We verwelkomen je graag om 20.00 uur stipt in onze clubruimte: cafetaria WZC De Bron, Marie Popelinstraat 8, Zottegem (das achter het Sint-Elisabth Ziekenhuis).

Om praktische redenen vragen wij om uw aanwezigheid te bevestigen via mail: on6zulutrango@gmail.com

Tot dan!

73, ON6ZT
Radioclub Zottegem

Delen via deze sociale media