Aanpassing webruimte en extern account

Beste MLB-lid,

Onze huidige website

Dat onze website “in een nieuw kleedje” zit, moet ik u niet meer vertellen. Af en toe moet een layout al eens veranderen. Kwestie van vernieuwing en het bezoekersaantal te behouden of te verhogen.

Verder kan je op deze nieuwe layout nog altijd al onze vertrouwde rubrieken terugvinden.

We moeten echter wel het gebruikte volume voor onze site waarover we thans beschikken via het webhostingbedrijf in de gaten houden. Voorlopig zitten we wat dat betreft nog even goed.

Einde sub-website “Ledenbeheer”

Omdat we, onder andere, het volume in de gaten moeten houden, hebben we beslist de sub-website “Ledenbeheer” af te schaffen. Een aantal leden hadden op deze site geregistreerd.

Maar niet alleen het websitevolume, maar ook de veiligheid en privacy vormen een probleem, gezien de nieuwe GDPR-wetgeving en de uitgebreide Wet op de Privacy.

Ik kan als webbeheerder niet garanderen dat de individueel ingevoerde gegevens veilig zijn.

Vandaar de afschaffing van deze sub-site.

Een nieuw eigen MLB Google account

Zoals jullie weten beschikken we al enkele jaren over een MLB-drive. Op deze Drive kan je allerlei info vinden over onze club, waaronder foto’s, video’s, formulieren, verslagen, documenten, krantenknipsels, codepluggen, … enz.

De verzameling van al deze info vertegenwoordigt op dit moment een zeer groot volume in opslagcapaciteit of opslagruimte, dewelke tot voor kort werd opgeslagen op mijn persoonlijk Google account.

Vandaar dat er beslist werd een eigen Google account voor MLB aan te maken. Dit is inmiddels al gebeurd. Alle info en data van mijn persoonlijke drive werden al overgezet naar de drive van het nieuwe MLB Google account.

De locatie van de nieuwe MLB-drive kan je hier terug vinden: https://drive.google.com/drive/folders/1ywnv6Fop_B60l3hHApAU42tHrftHaR0m?usp=sharing

Of je klikt op de link in het menu op onze MLB-site.

De alles omvattende MLB-groep

Een hele tijd geleden werd er ook een interessante online MLB-groep aangemaakt. Iedereen kan hierop registreren.

In deze online groep kan je in de vorm van allerlei “#hashtags” verschillende rubrieken vinden, waarop elke geregistreerde gebruiker zijn verhaal kwijt kan.

Misschien ook eens de moeite om deze MLB-groep te bezoeken en eventueel te registreren.

Je kan de MLB-groep hier terugvinden: https://groups.io/g/on4mlb/

Of je klikt op de link in het menu op onze MLB-site.

Tot hier dit overzicht van enkele aanpassingen en nieuwigheden.
Als jou eigen ideeën zijn natuurlijk altijd welkom via ons contactformulier.

73 de ON1PV – Peter
Secretaris / Webbeheerder
Amateur Radio Club MLB

Bericht van de webbeheerder - Aanpassing layout MLB-site
Beste MLB-lid, beste bezoeker, ik heb de layout van de MLB-site moeten aanpassen omdat de 'Externe Sites' in het pulldown-menu 'Hyperlinks' anders niet allemaal bereikbaar waren. Mijn excuses voor het eventuele ongemak. 73 de ON1PV - Peter - webbeheerder.

Copyright © ON4MLB - Alle rechten voorbehouden.

NAAR BOVEN