75 jaar UBA

Zoals jullie al weten bestaat de UBA dit jaar 75 jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag werd het speciaal event “UBA 75 On The Air” georganiseerd. Onze sectie MLB heeft hierop ingetekend en de speciale roepnaam ON75MLB van het BIPT toegewezen gekregen.

Het enige MLB-lid, dat zich tot nu toe heeft ingeschreven en hieraan actief deelneemt, is Francis, ON4AMH. Waarvoor onze dank. Hij is een echte liefhebber van de digitale modus FT8.

Maar vandaag ontvingen wij een bericht via WhatsApp van Aimé, ON4DS (ex ON5UM) en lid van de UBA HF Commissie, met volgende inhoud:

“Dag Hamvrienden . Even voorstellen . Mijn naam is Aimé beter bekend als Jim onder de radio amateurs. ON4DS (ex ON5UM). Lid van de UBA HF Commissie. Ik krijg vragen waarom jullie ON75MLB tot nu enkel in FT8 te werken is. Mogen wij jullie vragen om ook een extra inspanning te doen in de andere modi zoals CW/SSB enz. Erg veel collega’s in België maar ook elders zijn aan het wachten op een qso met MLB om het EXTREME Award te kunnen behalen. Wij gaan ook proberen om de resterende zondagvoormiddagen extra aanwezigheid te vragen aan de 64 sekties op 80m SSB/CW en eventueel Digi om de dode skip zone op de hogere HF banden te omzeilen. Meer daarover later deze week. Alvast bedankt voor jullie bereidwilligheid. Beste 73 in de groep.”

Tot dusver het bericht en de oproep van Aimé, ON4DS.


Klik hier om je in te schrijven
en deel te nemen aan het
Speciaal Event “UBA 75 On The Air”.

 

Deel, mail en/of print dit artikel