SSTV-beelden van het ISS

ISS-schoolcontact op zaterdag 26 juni 2021

Mailbericht van de DM-Limburg op donderdag 24 juni 2021 om 18.18 uur.

Beste CM,
Beste radioamateur,

Hieronder nog meer nieuws van Hugo, ON6HN van ZLB betreffende het ISS. Ditmaal gaat het over een school- oftewel een ARISS-contact. Zaterdag 26 juni is er tijdens de passage van het ISS om 11u25 Locale Tijd, waarbij ontvangst in Limburg mogelijk is, een telebridge-ARISS-contact in het Frans te beluisteren.

Telebridge houdt in dat de leerlingen telefonisch verbonden zijn met een telebridge-station. Wat rechtstreeks op de persoonlijke transceiver te horen zal zijn, zijn de antwoorden, die een astronaut geeft op vragen van leerlingen van een school in Frankrijk. De vragen zijn niet direct hoorbaar, maar doorgaans wel af te leiden uit de gegeven antwoorden.

Omdat de downlink-frequentie 145.800 MHz bezet is door de uitzending van de SSTV-beeldjes, worden voor het ARISS-contact 70 cm-frequenties gebruikt. De normale downlink-frequentie in die band is 437.525 MHz. De uplink-frequentie, die gebruikt wordt om de vragen te stellen, wordt geheimgehouden om storingen van het ontvangen signaal in het ISS te vermijden.

Meer info over dit schoolcontact vind je op de URL: https://www.ariss-f.org/?s=26+juin

Het contact was aanvankelijk gepland op vrijdag 25 juni, maar is omwille van een ruimtewandeling op die dag dus uitgesteld naar zaterdag 26 juni 2021 om 09:25 UTC – 11u25 lokale tijd. De elevatie van de baan van het ISS voor een radiostation in Limburg is dan 38° en wanneer jouw 70 cm-antenne vrij zicht heeft volstaat dat hopelijk om het ISS te horen.

Het ARISS-contact zal plaatsvinden via het telebridge-station IK1SLD (Italië).

Gelieve dit bericht zo spoedig mogelijk door te zenden naar alle leden van de sectie, want dat ARISS-contacten vindt overmorgen in de late voormiddag plaats.

Bij voorbaat dank;

73,
Johny, ON4VJ


SSTV-beelden van het ISS

Mailbericht van de DM-Limburg op donderdag 24 juni 2021 om 08.56 uur.

Beste CM,
Beste radioamateur,

Hugo, ON6HN van ZLB heeft mij meegedeeld dat het ISS nog op 24 (dat is dus vandaag), 25 en 26 juni 2021 permanent SSTV-beeldjes uitzendt. In bijlage is er een uitleg hoe die beeldjes ontvangen kunnen worden en tevens een overzicht van de passages van het ISS, waarbij ontvangst in Limburg mogelijk is.

Gelieve dit bericht zo spoedig mogelijk door te zenden naar de leden, want de laatste beeldjes worden overmorgen verzonden.

Bij voorbaat dank;

73,
Johny, ON4VJ


Deze site delen via sociale media

Next Post

ISS-schoolcontact

do jun 24 , 2021
Mailbericht van de DM-Limburg op donderdag 24 juni 2021 om 18.18 uur. Beste CM, Beste radioamateur, Hieronder nog meer nieuws van Hugo, ON6HN van ZLB betreffende het ISS. Ditmaal gaat het over een school- oftewel een ARISS-contact. Zaterdag 26 juni is er tijdens de passage van het ISS om 11u25 […]

Recente artikels

Wij zoeken nog een …

– een penningmeester
– een planning/eventmanager
– een PR/communicatiemanager

Heb jij interesse?
Wil jij ons team versterken?

Klik hier en stuur een mail.

Club ON4MLB

Amateur Radio Club MLB
UBA sectie Midden-Limburg

Roepnaam : ON4MLB
QTH-Locator : JO20RX
CQ-Zone : 14 | ITU-Zone : 27

IBAN : BE98 0689 0188 3593
BIC : GKCCBEBB

Repeater ONØMLB

DMR-repeater van MLB
Roepnaam : ONØMLB

Ondernemingsnummer:
BE 0640.789.819
(sinds 9 oktober 2015)
Entiteit: Rechtspersoon
Rechtsvorm: VZW
(vereniging zonder winstoogmerk)

Maatschappelijke zetel
Stuifzandstraat 9 – 3600 Genk

IBAN : BE74 0689 0409 6207
BIC : GKCCBEBB

Copyright © ON4MLB - Alle rechten voorbehouden.

Aanhoudende coronapandemie
Zouden jullie willen dat onze MLB-clubavonden digitaal doorgaan via het MLB-videokanaal?
Zo ja, laat het ons weten. Stuur ons een mail.
KLIK HIER
+