2 Raadplegingen BIPT van 7 juli 2020

Het BIPT heeft vandaag 2 raadplegingen gepubliceerd die betrekking hebben op de radioamateurs:

1. Raadpleging betreffende een ontwerpbesluit van de Raad van het BIPT inzake de regels betreffende de stations en roepnamen van de radioamateurs.

In dit ontwerpbesluit legt de regels voor het toekennen en gebruik van roepnamen vast, zowel voor gewone stations, onbemande statiosn als op afstand bediende stations.
U kan dit ontwerpbesluit raadplegen op https://bipt.be/consumenten/publication/raadpleging-inzake-de-regels-betreffende-de-stations-en-roepnamen-van-de-radioamateurs.

2. Raadpleging betreffende een ontwerpbesluit van de Raad van het BIPT betreffende de tests en examens voor radioamateurs.

Dit ontwerpbesluit bepaalt de leerstof en de wijze van examen voor de 3 vergunninginstypen (HAREC, CEPT NOVICE en basisvergunning.

U kan dit ontwerpbesluit raadplegen op https://bipt.be/consumenten/publication/raadpleging-betreffende-de-tests-en-examens-voor-radioamateurs.

Wie opmerkingen, voorstellen of bezwaren heeft bij deze ontwerpbesluiten kan de UBA hiervan op de hoogte brengen via Rik, ON7YD, ten laatste op 29 juli. DE UBA zal op basis hiervan haar reactie aan het BIPT opstellen.

U mag zich natuurlijk ook rechtstreeks aan het BIPT wenden, met name aan consultation.sg@bipt.be, ter attentie van Ben Deschacht, waarnemend adviseur. De juiste manier waarop dit dient te gebeuren is beschreven op de BIPT website (volg de links hierboven). Indien U zich rechstreeks tot het BIPT wendt wordt een kopij van uw mail op prijs gesteld (eveneens aan Rik, ON7YD).

Bron: UBA-website
Ingediend door ON7YD op Tue, 07/07/2020