Limburgse radiorondes ivm de coronacrisis

Oproep via mail van onze DM.

Beste radioamateur,

Bij deze corona-pandemie is de beste richtlijn voor de radioamateur “blijf in jouw shack”. In de shack kan je alle aspecten van de hobby beoefenen; ja, zelfs het verenigingsleven dankzij locale sectierondes, die reeds bestonden of die nu ingevolge de corona-crisis opgestart worden.

Hieronder volgt een overzicht van radiorondes van Limburgse secties, waarover mij informatie bezorgd is:

HAC-ronde
Een reeds bestaande ronde op de laatste zondag van de maand op 145.475 MHz om 20u00 in FM. Deze zondagavond op 29 maart is er dus een HAC-ronde.
Op / na onze ronde zijn er ook nog enkele HAC-leden op het DMR-kanaal TG (Talk Group) 2065 voor de amateurs die op dat ogenblik buiten het bereik van het VHF-kanaal zitten.

MLB-ronde
Een reeds bestaande ronde via DMR.
Afspraak elke woensdagavond om 20.30 uur : out : 438.962.50 MHz, In : 431.362.50 MHz (shift -7.6 MHz).

Wekelijkse Limburgse DMR Ronde MLB

NOL-ronde
Voor de 1ste maal in de 21ste eeuw op vrijdag 3 april (dus komende vrijdag) ter vervanging van de geannuleerde maandelijkse vergadering van april. De ronde gaat door op repeater Peer ON0NL – FM, out: 145.6625 MHz, in: 145.0625 MHz, subtone: 131,8 Hz. Na het inloggen van de aanwezige stations krijgt iedereen van de netleider het woord zoals tijdens de maandelijkse vergaderingen in Bocholt. Desgevallend wordt er uitgeweken naar 145.350 MHz FM.

RST-ronde
Elke woensdagavond om 20u00 op 145.275 MHz en 145.587,5 MHz repeater Saffraanberg ON0BAF (in analoge mode & DMR)

Elke avond zijn er overigens RST-leden standby op 145.275 MHz.

Er is vraag naar een Limburgse-ronde, waar (leden van) alle Limburgse secties aanwezig zijn. Persoonlijk vind ik dit niet zo eenvoudig te realiseren. Enerzijds dient er een netleider te zijn. Hiervoor voel ik mij overigens niet geroepen. Anderzijds dient er een frequentie en mode gekozen te worden, zodat zoveel mogelijk Limburgse zendamateurs kunnen deelnemen.

Ik stel jou voor om volgens eigen keuze te beginnen met hierboven vermelde rondes. Op basis van de activiteit, die er zal zijn en de wensen kan er dan nadien desgevallend een bijkomende Limburgse ronde opgestart worden.

Vergeet ook niet dat er op een frequentie niemand te horen is, wanneer iedereen op die frequentie alleen maar luistert.

Het zal in elk geval nog een hele tijd duren, vooraleer de traditionele maandelijkse vergaderingen opnieuw kunnen plaats vinden.

Indien de andere limburgse secties een ronde opstarten, dan zou het fijn en nuttig zijn om dit te vernemen.

73 en verzorg je zo goed mogelijk,
Johny, ON4VJ
DM-Limburg

Deze site delen via sociale media