De nieuwste gemeentelijke melkkoe

Er is de laatste tijd nogal wat te doen om “de belasting op masten en pylonen”. Wat dat betreft zijn we als radioamateur zeker nog niet “aan het laatste van ons latijn”.

Steeds meer en meer Vlaamse steden en gemeenten hebben “een nieuwe melkkoe” gevonden om de gaten te dichten in hun financiën, nl. het belasten van masten en pylonen.

In hoofdzaak worden de GSM-operatoren en Elia, beheerder van de hoogspanningslijnen, geviseerd. Pylonen en masten van politie, brandweer en ziekenhuizen en ook windturbines blijven meestal buiten schot.

Radioamateurs worden zeker niet geviseerd, maar vallen in sommige gemeenten ook onder deze reglementering en belasting. In andere gemeenten of steden krijgen radioamateurs dan weer een vermindering van deze taks of worden in het beste geval volledig vrijgesteld.

M.a.w. steden en gemeenten zijn volledig vrij om deze nieuwe vorm van belasting in te voeren of niet. Méér nog … zij bepalen volledig zelf de reglementering en bepalen zelf de te betalen belasting.

In deze steden en gemeenten werd de afgelopen jaren deze belasting al ingevoerd: Anzegem, Avelgem, Bekkevoort, Bever, Deinze, Diksmuide, Duffel, Glabbeek, Hoegaarden, Ingelmunster, Izegem, Kluisbergen, Kontich, Kortenaken, Kuurne, Leuven, Lint, Lubbeek, Maarkedal, Maasmechelen, Poperinge, Rumst, Tielt-Winge, Veurne, Voeren, Zelzate, Zulte, Zwalm en Zwevegem.

Dit jaar plannen nog andere steden en gemeenten de invoering van deze taks, zoals Affligem, Beersel, Beringen, Boechout, Boortmeerbeek, Bornem, Boutersem, Brugge, De Panne, Dendermonde, Dilbeek, Evergem, Gistel, Grobbendonk, Heusden-Zolder, Kinrooi, Landen, Lier, Maaseik, Malle, Mechelen, Mol, Oostende, Oostrozebeke, Oudenburg, Oudergem, Peer, Puurs-Sint-Amands, Schilde, Sint-Katelijne-Waver, Ternat, Tienen, Vilvoorde, Vosselaar, Wommelgem, Zandhoven en Zele.

Hier is zeker het laatste nog niet over gezegd.
Wordt dus zeker vervolgd.

LEES MEER

Deze site delen via sociale media