HKH Prinses Elisabeth

Elisabeth Theresia Maria Helena (Anderlecht, 25 oktober 2001), hertogin van Brabant, prinses en kroonprinses van België, is het eerstgeboren kind van koning Filip van België en koningin Mathilde. Elisabeth heeft twee jongere broers, prins Gabriël en prins Emmanuel, en een jongere zus, prinses Eléonore. Sinds 21 juli 2013 is zij eerste in lijn voor de opvolging op de troon van België.

Prinses Elisabeth werd geboren op 25 oktober 2001 om 21:58 uur in het Erasmusziekenhuis te Anderlecht door middel van een keizersnede. Bij de geboorte woog ze 2930 gram en was ze 49,50 centimeter groot. Toen haar vader Filip het nieuws kwam meedelen aan de pers sprak hij de woorden: “Het is echt een vrouwtje”.

Op 9 december 2001 werd ze gedoopt in de kapel van het kasteel van Ciergnon in de Belgische Ardennen door kardinaal Godfried Danneels, primaat van België en aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Als peter heeft zij haar neef, prins Amedeo, zoon van prinses Astrid en als meter haar tante, gravin Hélène d’Udekem d’Acoz.

Elisabeth stamt af van vele adellijke en koninklijke geslachten. Zelf is ze agnatisch lid van het huis van België, een benaming voor de zijtak van het huis Saksen-Coburg en Gotha dat de koninklijke familie van België werd in 1831. Door haar grootmoeder stamt ze ook af van diverse adellijke Italiaanse families en ook is ze gerelateerd aan de koninklijke huizen van Bourbon, Orléans, Denemarken, Zweden, Nederland, Luxemburg en Beieren. Haar moeder werd bij de troonsbestijging van haar vader de eerste koningin der Belgen die in België was geboren. Ze is lid van de familie D’Udekem.

Familiebanden

Geboren: 25 oktober 2001 (17 jaar), Erasmus Ziekenhuis Van Brussel, Anderlecht
Tantes: Astrid van België, Marie-Alix d’Udekem d’Acoz, Margravine Elisabeth Pallavicini, Baroness Hélène Janssen
Broers/zussen: Gabriël van België, Princess Louise-Marguerite Eléonore Marie d’Orléans
Overgrootouders: Astrid van Zweden, Fulco Ruffo di Calabria, MEER
Grootouders: Paola Ruffo di Calabria, Albert II van België, Anne Komorowska, Patrick d’Udekem d’Acoz

Bron: WikipediA

 

Deze site delen via sociale media