All in one QRP SDR transceiver

Introducing the IC-705 VHF, UHF, HF, D-Star all-mode 10W QRP portable SDR transceiver

Icom heeft dit weekend de IC-705 zendontvanger aangekondigd op de Tokyo Hamfair. Deze zendontvanger werkt op de HF banden en heeft ook de 6 en 2-meter en 70-centimeter band aan boord. Of de 4-meter band ondersteund wordt is op dit moment onduidelijk. Het uitgangsvermogen bedraagt 10 Watt op een externe 12 Volt aansluiting. Op de ingebouwde accu is het maximale uitgangsvermogen 5 Watt. Daarmee valt de nieuwe zendontvanger in de categorie QRP.

De opbouw is op basis van SDR techniek, waarbij tot 25 MHz gebruik gemaakt wordt van direct sampling. Daarboven vind down-conversie plaats. De zendontvanger beschikt over een 4,3″ kleuren touchscreen en waterfall, zoals ook het geval is bij de IC-7300 en de IC-9700. Daarnaast beschikt de PW2 over een Bluetooth en Wifi-aansluiting, waardoor bediening via een PC eenvoudig wordt. Ook komt er een Android applicatie beschikbaar voor bediening vanaf de telefoon. Naast de gebruikelijke analoge modus is D-star support ingebouwd.

De Icom IC-705 heeft een RF direct sampling (SDR) ontvanger net zoals de IC-7300, IC-9700 en IC-7610. Het Touch screen display heeft exact dezelfde grootte als de IC-7300 en IC-9700. Uiteraard uitgevoerd met een real time scope en waterval display. Standaard wordt meegeleverd een whip antenne, stroomkabel, HM-243 speaker microfoon met o.a. volume regeling en een BP-272 2000mAh Li-Ion accu. Optioneel is de LC-192 backpack tas.

Enkele specs:

  • HF / 50 / 70 / 144 / 430
  • All-Mode 10W QRP transceiver
  • D-star
  • GPS
  • Android bediening
  • WiFi
  • Bluetooth
  • SD Card

Copyright © ON4MLB - Alle rechten voorbehouden.