Workshop DMR in Hasselt

Beste OM’s

De laatste tijd zijn er meer en meer OM’s die eens met DMR willen experimenteren en hiervoor apparatuur  gekocht of besteld hebben.

Helaas is DMR geen simpele materie, ik kan het weten want ik heb alles zelf moeten uitzoeken, waardoor de meesten vastlopen of minstens met een aantal vragen zitten. In dat opzicht kreeg ik de laatste dagen verschillende mailtjes met de vraag of ik hun even op weg kon helpen.

Uiteraard wil ik dat doen, maar het is niet erg praktisch om steeds maar weer dezelfde uitleg te doen. In dat opzicht ben ik bereidt een workshop “Starten met DMR” in te richten. Ik denk daarbij ergens op een namiddag of een avond in het clublokaal van HAC.

Ik kan dan gedetailleerde toelichting geven over “talkgroepen”,”Color codes”, Timeslots, RX groepen, het programmeren van de toestellen (CPS software) en het praktisch gebruik er van. We brengen dit alles dan ook onmiddellijk in de praktijk en ik help met de programmatie van jouw toestel zodat je na de workshop qrv bent op DMR.

Aangezien een aantal OM’s reeds een toestel hebben en het niet kunnen gebruiken wil ik daar op heel korte termijn mee starten.

Heb je interesse in deze workshop, geef dan jouw voorkeur data in op deze Doodle: https://doodle.com/poll/gxbfgugaqrtdnx67

Dit zijn de data:

  • feb 20 WO 19:30 22:00
  • feb 19 DI 19:30 22:00
  • feb 21 DO 19:30 22:00
  • feb 25 MA 19:30 22:00
  • feb 26 DI 19:30 22:00
  • feb 27 WO 19:30 22:00
  • feb 28 DO 19:30 22:00

OPGELET:

Om DMR te kunnen gebruiken moet je een DMR ID hebben! Wil je starten vraag dit dan zo snel mogelijk aan want het duurt soms enkele dagen voor je die hebt.

Registreer je op deze website: https://register.ham-digital.org/

Zelf voorzie ik een laptop mee met CPS voor de BAOFENG RD-5R. Heb je een ander type toestel? Breng dan zeker de CodePlugSoftware en de programmeerkabel voor jouw toestel mee!

Wil je een toestel aanschaffen ? Nu +- 65 euro voor een DMR-toestel.

73’s – Danny – ON4ABR

Deel dit onderwerp via deze sociale media: