Het UBA-Congres in Dommelhof

In de “Internetgazet”, een plaatselijke online krant voor de gemeenten Beringen, Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt, Peer, Tongeren, verscheen een mooi artikel over “Radioamateurs van heinde en verre”.

Radioamateurs uit alle windhoeken (zelfs van over de landsgrenzen) waren toegestroomd en dat allemaal voor het nationaal congres van de Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs vond in het Dommelhof in Neerpelt plaats.

Klik hier en lees het volledige artikel.
Klik hier en bekijk meer foto’s.

Ook “de automatische tuner voor een magnetic loop antenne” kwam aan bod.

Op vrijdag 2 maart 2018 gaf Fredrik, ON5IA, hierover een boeiende lezing over dit project bij onze collega-radioamateurs van de sectie NOL. Frederik werkte samen met Tony, ON6DR en Francis, ON4AMH, aan deze automatische antennetuner.

In oktober 2017 gaven ze hierover ook al een uitgebreide toelichting op onze eigen clubavond.
Klik hier en lees er meer over.

Copyright 2014-2018 © ON4MLB - Alle rechten voorbehouden.