Overlijden ON4TM – Paul Wissels

      Reacties uitgeschakeld voor Overlijden ON4TM – Paul Wissels

Beste MLB-bestuursleden,

Van Hugo, ON6HN heb ik vernomen dat Paul Wissels, ON4TM op 1 oktober 2017 overleden is.

Het overlijdensbericht staat Inmemoriam.be : https://www.inmemoriam.be/nl/2017-10-01/paul-wissels/.

Paul, ON4TM-SK heeft zijn roepnaam tot aan zijn dood behouden, maar was reeds lang niet meer actief als zendamateur en ook geen lid meer van de UBA. Toen MLB in de vorige eeuw de grootste Limburgse sectie was, was hij één van de belangrijkste figuren, die Rik Gijsenberg, ON4XY-SK en Ghislain De Smedt, ON5NO-SK (respectievelijk op 5/5/2000 op 67-jarige leeftijd en op 7/9/2000 op 63-jarige leeftijd overleden) terzijde stond.

Paul Wissels was TV- en electro-handelaar in Sint-Truiden. Hij was een zelfbouwer en indertijd actief met ATV. In de 2de helft van de jaren 70 bouwde hij de allereerste zender en ontvanger van ON0LB met het St.-Lodewijksinstituut in Genk als opstellingsplaats. in de jaren 80 werden de zender en ontvanger van ON0LB door hem herbouwd. Toen de VZW van ON0LB in de jaren 90 geherstructureerd werd en ON0LB naar Tongeren verhuisde, werden zijn zelfbouwtoestellen vervangen door commerciële transceivers. De nieuwe passie van Paul Wissels, ON4TM werd vanaf toen de bijenteelt.

73,
Johny, ON4VJ
DM-Limburg


Namens het MLB-bestuur en alle leden wensen wij de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

ON1PV
Secretaris MLB