STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Maths.

De STEM-academie kadert binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid. STEM verwijst naar Science, Technology, Engineering en Maths.

Met het STEM-actieplan wil de Vlaamse overheid de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband stimuleren. Zo hoopt men meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector. Eén van de concrete acties in het STEM-actieplan is de oprichting van de STEM-academie. In de STEM-academie worden de organisatoren van buitenschoolse STEM-activiteiten verzameld. Het huidige aanbod is reeds velerlei en breidt nog steeds uit.

De STEM-academie wordt gecoördineerd door Technopolis. Door al deze buitenschoolse STEM-activiteiten te bundelen op de portaalsite stem-academie.be worden een groter publiek en meer potentiële deelnemers bereikt. Daarnaast probeert de STEM-academie nieuwe activiteiten op te starten, zodat nog meer kinderen kunnen deelnemen aan een STEM-activiteit in hun regio.

Klik hier en bekijk het filmpje voor meer info.

logo-STEM-academy

Wat is de STEM-academie

 

[iframe src=”http://www.on4mlb.be/wp-content/uploads/2015/02/20150202-Erik-Jacquemyn-Inleiding-tot-de-STEM-academie.pdf” width=”100%” height=”480″]

 

Wat betekent dit voor de Stad Genk ?

 

[iframe src=”http://www.on4mlb.be/wp-content/uploads/2015/02/20150202-Wim-Dries-Genk-Technologiestad-met-talent.pdf” width=”100%” height=”480″]
Deze site delen via sociale media